Trädgårdsarbete

Fem välkända typer av gräsmatta sjukdom

En gräsmatta som börjar kämpa är sannolikt att titta ganska ointressant. Fula symtom på en dålig gräsmatta är blad som curl eller skrumpna upp, döda eller missfärgat gräs och blad fläckar. De skyldiga som orsakat problem till gräsmattan kan vara omfattande och kan bestå av sjukdom, olämplig vattning, insekter eller klimatförhållanden. Här finns flera av de mer vanliga sjukdomarna att påverka utseendet på en gräsmatta-

Brown patch

En gräsmatta sjukdom som brown patch (kallas även sommaren patch) resultat från en svamp som gynnar från fuktiga och varma temperaturer. En gräsmatta med denna sjukdom är sannolikt att uppleva ett tunt lager av torv som börjar visas med cirkulär MISSFÄRGAD områden. Inom en kort tid kan ett betydande område i gräsmattan börja visas ganska brun i utseende.

Fairy ring

Ett problem med fairy ring sjukdomen riskerar att visas på flera olika sätt. Denna sjukdom kan visas med ett betydande område av döda gräset i en ring, medan på andra tider ring av gräs är mörkt gröna, frodiga och snabbväxande. Ett ytterligare gemensamma inslag i denna typ av sjukdom inkluderar en ring av svamp.

Dollar spot

En sjukdom som dollarn platsen är vissa märkbar skada de faktiska Grässtrån, men påverkar inte den krona eller rötter. Orsakas av en svamp patogener, är detta en av de lättare sjukdomarna att upptäcka eftersom det resulterar i uppkomsten av halm eller tan-färgade märken på gräset.

Pythium blight

En gräsmatta som påverkas av det pythium fördärv är vissa ska visas med svarta fläckar och ett utseende som verkar vara vatten-indränkt. Det verkar också som gräset har en bomull tillväxt på ytan. En sjukdom som pythium måste fångas och behandlas tidigt eftersom det sprider sig mycket snabbt och kommer att förstöra gräset inklusive crown och rotsystem.

Röd tråd

En tidig indikation på röda tråden sjukdomen är en cirkulär patch av gräs som förekommer ganska off-färgade och med en rosa nyans. På avstånd gräset är sannolikt att visas brända, men en närmare titt är säkert att Visa gräs bladen har vänt en rost eller röd färg.

Inspektera gräsmatta för de omfattande sjukdomarna är vissa vara viktiga eftersom de problem som fångas lätt är en långt-syn mindre svårt att åtgärda. Genom att vara mer bekant med gräsmatta sjukdomar, är det möjligt att ta den tidiga åtgärder krävs för att hantera dessa problem gräsmatta.