Trädgårdsarbete

Hur man skapar en välgörande regn trädgård steg för steg

Din nya regn trädgård kommer att locka många sångfåglar, fjärilar och nyttiga insekter. Dessutom kommer att regnvatten vara riktad nedåt och filtreras före lagras i naturliga underjordiska akviferer. Regnvatten trädgårdar också lindra dagvatten, som ofta är igensatta med skräp och föroreningar, vilket försäkrar oss mer rent vatten.

Steg 1 Bestäm den storlek som din nya regn trädgård ska vara genom att besöka länken i slutet av denna artikel. Markera ut din föreslagna trädgård med stakes och sträng enligt den storlek som du har fastställt.

Var noga med att kolla med din lokala allmännyttiga företag innan gräva någonstans på din egendom. De ska vara glad att komma och markera ut alla rörledningar eller elektriska tjänster som du måste undvika. Du vill inte vara orsaken till en neighborhood blackout!

Steg 2 gräva ut området till din önskat djup, att hålla "golvet" i regn trädgården som nivå som möjligt. Använda en snickare nivå och en 2 "x 4" träbit för att åstadkomma detta genom att flytta runt "golvet" att avgöra om att addera eller subtrahera jord.

Steg 3 lämna en "skål" eller låg spot som kommer att samla regnvatten naturligt som du fyller din depression med ändrade lera eller sandig jord, eller bra loam som har klarat testet dränering.

Regn trädgård markprover dränering: Gräva ett hål 6 "till 12" djup och 4 "i diameter; Fyll med vatten och låt stå i ungefär en timme att presoak din jord; Fyll hålet med vatten igen och mäta djup med en linjal; vänta en timme och mät igen. Vattennivån i hålet ha sjunkit minst en centimeter, om inte mer, på den tiden för att passera dräneringen testa.

Steg 4 bygga din berm genom att bygga det upp till önskad färdig höjd (som bestäms av regn trädgård storlek kalkylator) med jord, flata stenar eller sod. Se till att din berm är så lika som möjligt, pund en lång stake in i centrera av din regn trädgård. Mäta upp insatsen 6 "eller önskad färdig berm höjd, och bifoga en sträng på varumärket. Sträcka strängen ut över berm att hitta låga och höga ställen.

Steg 5 gör ett "V" snäpp i din berm för vattnet spill. Leta upp detta så att översvämningen kommer att spilla i din gräsmatta och sprida ut. Detta hack kan du fylla med grus så vatten filtreras genom enkelt.

Steg 6 butik för dina växter. Uppmärksamma deras storlek och bredd på förfallodagen som nämnts i växt-Tags. Kontrollera också att deras ljus kraven är desamma som solljus du har tillgänglig i din nya trädgård.

Bra växt val för regn trädgårdar inkluderar blå flagg iris, blå salvia, kardinal flower, coreopsis, black-eyed Susan, halvgräs och högt gräs, turtlehead, ros Malva, rudbeckia, träsket milkweed, New England aster och blå lobelia.

Steg 7 installera dina växter i nya trädgården, avstånd dem enligt deras växt Taggar. Använda inhemska växter eftersom de är vana vid att din klimat och jordmån skick. och din lokala fåglar, fjärilar och nyttiga insekter behöver dem för att överleva och frodas. Din lokala Cooperative Extension Office kan hjälpa dig att hitta mer inhemska växter, träd och buskar.

Steg 8 vatten din nya trädgård grundligt för att ge det en bra start och Lägg kompostmaterial. Ogräsrensning kan vara nödvändigt ibland till att börja med. Efter det andra året, fyller dina växter och spridning, vilket eliminerar behovet av de flesta ogräsrensning.

Steg 9 registrera din regn trädgård. Varför registrera? Regn trädgård registrering webbplatser kan spåra mängden nederbörd i ditt område och beräkna hur mycket din trädgård är absorberande. Som i sin tur kommer att läggas till deras databas över alla registrerade regn trädgårdar. Denna information är mycket viktigt att övervaka den allmänna hälsan hos vår planets vattensystem. Registrera din trädgård på: raingardenalliance.org/garden.

Eftersom en stor mängd våtmarker livsmiljö har förlorats till jordbruks-och stadsutveckling, har regn trädgårdar blivit fokus för många statliga och lokala bidrag program. Kontrollera med din statens Miljödepartementet och bevarande för att se om de har pengar och/eller information kan hjälpa till i din regn trädgård ansträngningar att bygga.

Bestämma storleken din regn trädgård ska vara genom att besöka raingardenalliance.org/right/calculator.