Trädgårdsarbete

Kompostering för barn: engagera dem!

Kompostering för barn! Ja, jag sade "kompostering för barn". Att få barn inblandade i kompostering är en av de bästa och enklaste, sätten att utbilda dem om återvinning. Som har varför vissa skolor kör sin egen kompostering system... så varför inte förstärka detta genom att göra din egen kompostering/återvinning hemma. Allt som innehåller smuts, gräva och vatten ju kommer att gå bra med barnen!

Först - utbilda dig själv!

Kontrollera att du är igång med alla kompostering tips, tricks och metoder - du vill inte fastna oskyldiga frågor. Du hittar naturligtvis massor av nyttig information på Internet, och ditt lokala bibliotek.

"Vad kompostering"?

Detta skulle kunna vara den första frågan du få frågade, så har ett bra svar. Förklara att kompostering är hur naturen återvinner alla sitt skräp. När levande ting dör de ruttna och bryta ner... och alla här grejer kan förvandlas till en rik näringsrik jord som är underbart fri mat för dina växter - härlig brun smulig kompost.

Erfarenhet är alla

Om du redan kompostering - eller om du vet någon som har en kompost - är den bästa starten med dina barn att låta dem uppleva The Real Thing. Låt dem touch och luktar det slutliga resultatet - mjuk och söt doftande. Inte alls pongy, horrid och sliskig.

Visa dem hur varm en kompost lugg kan bli genom att trycka på en pinne i mitten, så de kan känna värmen.

Sedan införa dem till mer yucky scenen av köksavfall och gödsel som du kan lägga till för att öka näringsämnena i den slutliga komposten.

"Så förklarar hur du kompost?"

Du kunde väl bara stapla allt upp i heap och låt den komma med. Men det är enklare att hantera med en kompost, särskilt om du har en liten trädgård att barnen spelar. Du kan göra dina egna bin, och det finns massor av platser online med instruktioner för att göra din egen, så gör du ta en titt. Om du har äldre barn, kan du göra dem delaktiga i byggandet.

Men om du hade snarare vara upp och gör så snabbt som möjligt, du kan alltid köpa en. Du kan få dem lokalt och även online.

Och det finns flera att välja mellan: från grundläggande plast lagerplatser och trä spjällåda-liknande lagerplatser högvärdigt, sturdy kompost skivor med luftning ventilationskanaler och en kompost termometer. Det finns även speciella produkter för masken kompostering (Vermicomposting)... och det är så kallt vi tittar på Vermicomposting i en annan artikel.

Få barnen att hjälpa dig att besluta om var att få i lagerplats och ställa in den

"Vad kan vi compost?"

Du kan compost mer saker än man skulle tro. Här är några idéer.

Från din trädgård: säkring beslag, kvistar, löv, gräs, gamla anläggningar, unga ogräs.

Från ditt hus: vegetabiliska skal, te påsar och te blad, kaffebönorna, använt hushållspapper, ägg rutor, äggskal, sällskapsdjur päls, strimlad tidningen, penna spån, döda rumsväxter, papper handduken rullar och toalettpapper rullar.

INTE compost: katt strö eller hund BAJS, blöjor, ben, fett, plast, cigarett ändar, tillagad mat.

Barnen i kostnadsfritt!

Engagera dina barn med insamling, sortering och klassificering av olika ingredienser. Till exempel att se till att papper och papp är väl förstörs och att trädgård prunings är hackad.

De kan vara för tömning av kök pail du samla alla dina komposterbart köksavfall i kompost. Och när det är alla kommer smidigt, du kan lämna över många av uppgifterna som underhåll till barn: Låt dem testa temperaturen i komposten, se till att det är tillräckligt våt och hålla det väl matas med grejer från kök och trädgård.

Kompostering för barn ser till att de håller kontakten med naturen och jorden - genom att lära dig att återvinna naturens sätt!